2

 

שאלה:

מה יעשה כשאין לו במה לנגב ידיו לאחר הנטילה ?

תשובה:

השו״ע פוסק שאם שפך יותר מרביעית מים בבת אחת אין צריך ניגוב. (סימן קנח סעיף יג). ברם רבים מהאחרונים חלקו עליו בזה ומצריכים נגוב. בכל אופן במקום שיש מכשיר יבוש ידים - מועיל ליבש בו. 

ואם אין גם מכשיר כזה אזי יטול או ירחץ ידיו פעם ראשונה יברך על הנטילה וישוב ויטול פעם נוספת את ידיו. מיהו ראוי לא להחזיק בלחם בידיים רטובות. 

במעינות, בנחלים ובים יכול להטביל את ידיו ולא צריך ניגוב לכל הדעות. ומברך לפני שטובל ידיו. נחלקו השו״ע והרמ״א מה מברך. לשו״ע מברך על נטילת ידיים כרגיל וכמוהו נוהגים הספרדים. ולרמ״א מברך על טבילת ידיים כמוהו נוהגים האשכנזים.

 

שאלה:

כמה פעמים צריך לשפוך מים על כל יד בנטילת הידים?

תשובה:

בנטילה של שחרית- צריך ג פעמים על כל יד לסרוגין. 

בנטילה לפני ארוחה- אם הידיים נקיות מספיק מעיקר הדין ליטול פעם אחת על כל יד. לדעת הרמ״א צריך פעמיים על כל יד ברציפות. ורוב הספרדים והחסידים נוהגים כמנהג המקובלים ליטול ג׳ פעמים כל יד ברצף.

שאלה:
בת דודה שלי עשתה סרט לחתונה של אחיה, ורוצה לקחת ממני מוזיקה כי יש לי מלא מנגינות שאספתי, חלק מדיסקים שקניתי. מותר לתת לה לשים שירים של דיסקים שאני קניתי במצגת?
תשובה:
מותר לך, כי אין המצגת למטרות רווח. 

 

שאלה:
האם מותר לעבוד מחר כשאני יכולה שלא לעבוד אבל צריכה כל שקל?
תשובה:
שלום
ההלכה שמותר לעשות מלאכת דבר האבד בתשעה באב כמו בחול המועד. אבל כתב השולחן ערוך שהעושה מלאכה בתשעה באב לא רואה ברכה במלאכה זו. למעשה מותר לך לעבוד, באשר את לחוצה לכסף, אבל ספק אם תרויחי ממנה. 
כל טוב בעז מלט