בס"ד .פרשת חיי שרה התשפ"ג.
בס"ד לפרשת חיי שרה התשפ"א
אליעזר עבד אברהם יוצא לשליחות אולי הכי חשובה בחייו, למשימה מאוד כבדה. אליעזר צריך להביא אשה ליצחק, אחריות כבדה רובצת על כתפיו, לכן הוא מתפלל ומחשב את צעדיו עושה סימן על מנת להצליח במשימה. כגודל המשימה המוטלת עליו גם גודל ההשגחה המלווה אותו. קופצת לו הדרך והוא מגיע לעת ערב לבאר המים.
וַיַּבְרֵ֧ךְ הַגְּמַלִּ֛ים מִח֥וּץ לָעִ֖יר אֶל־בְּאֵ֣ר הַמָּ֑יִם לְעֵ֣ת עֶ֔רֶב לְעֵ֖ת צֵ֥את הַשֹּׁאֲבֹֽת (בראשית כד,יא)
למה אליעזר בוחר לבצע את מלאכתו מחוץ לעיר על באר המים? למה הוא לא הולך ישירות למשפחת נחור? ואם המשימה לא היתה ללכת למשפחת נחור בכל אופן למה עוצר בבאר?
בס"ד
תחילת הפרשה עוסקת בפטירת שרה אימנו ובקניית מערת המכפלה לצורך קבורתה. מובא תיאור ארוך בפסוקים על מהלך קניית המערה. מהם נראה שהקניה לא היתה דבר פשוט וקל.
בהמשך אנו פוגשים סיפור עוד יותר ארוך המתאר לנו את שליחת אליעזר עבד אברהם לארם לצורך מציאת אישה ליצחק. גם כאן עולה השאלה מה הרעש הגדול שעושה התורה סביב הענין. ומה ענין כל הפעולות שעושה אליעזר להצליח במשימה, הלא אברהם היה איש מפורסם בעולם ועשיר גדול. הוא היה נחשב באותם ימים מלך נכבד. ומדוע לא ישתוקקו בכל עוז להשתדך איתו ולחתן את ביתם עם בנו יחידו היורש כל אשר לו?
לפרשת חיי שרה התשע״ט
נכתב לאור שיעור של מו״ר הרב יהודה שלוש שליט״א בנושא.
אנו קוראים בפרשתנו את ההפטרה ״והמלך דוד זקן בא בימים״ חכמינו לא בחרו את ההפטרה הזו לפרשתנו רק משום שנאמר בדוד כעין באברהם שהוא זקן בא בימים, אלא משום שההפטרה כעין הפרשה עוסקת בהעברת המלכות מדור לדור. כמו דוד שעוסק בימיו האחרונים בהסדרת מלכותו של שלמה בנו כמוהו כאברהם אבינו שדאג וטרח בהעברת השרביט ליצחק בנו. היו לאברהם עשרה בנים ויש לוודא שלא יהיו עוררין על המשך ההנהגה שניתנה ליצחק.